Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde aubergine salade met puntpaprika en amandelen
Voorbereiding:
20
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
Aubergine - 1
1
Puntpaprika - 1 rode
1/2
Rode ui - 1/2
40
gr
Amandelen - 40 gram
ongezouten
30
gr
Geitenkaas - 30 gram
2
el
Olijfolie - 2 eetlepels
Peper
naar smaak
Zout
naar smaak
Voor de dressing
3
el
Olijfolie
1
teen
Knoflook
1
el
peterselie
vers
10
blaadjes
munt
vers
1
snuf
Peper
1
snuf
Zout
Zo maak je het
Snij de aubergine in dunne plakken en bestrijk met olijfolie
Strooi er een beetje peper en zout overheen en gril de plakken in een grillpan aan beide kanten ongeveer 5 minuten
Snij ondertussen de puntpaprika in dunne reepjes en de rode ui in halve ringen
Pers de knoflook, snij de munt en peterselie fijn en meng met de olijfolie en wat peper en zout in een schaaltje
Verdeel de plakken aubergine over 2 borden, strooi de paprika, rode ui en amandelen er overheen, brokkel de geitenkaas er ook overheen
Giet de dressing over je salade heen en klaar is Kees!