Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biologische wortelen met gember en rode ui
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
500
gr
wortel
biologisch
30
gr
gember
vers
1
Rode ui
2
tenen
Knoflook
1
klontje
Roomboter
100
gr
Feta
Voor de dressing
2
el
Walnootolie
gewone olijfolie kan ook
5
gr
peterselie
vers
1/4
tl
Gemberpoeder
1/4
tl
Knoflookpoeder
1
snuf
Peper
1
snuf
Zout
Zo maak je het
Was de wortelen, snij het kontje eraf en snij in plakjes
Wok de wortelen met een klontje roomboter 6 minuten op hoog vuur, regelmatig omscheppen
Snij ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook en gember fijn (wel eerst schillen)
Voeg de gember, ui en knoflook na de 6 minuten toe aan de wortelen en bak nog 5 minuten op laag vuur
Snij ondertussen de feta in blokjes en de peterselie fijn
Meng de peterselie met de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje
Verdeel de wortelen over 2 borden, strooi de feta er overheen en druppel daar de dressing overheen