Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Avocado salade met gegrilde wortel
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
40
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
Avocado
300
gr
Wortels
80
gr
Romana sla
30
gr
Rucola
1
Ui
Peper
naar smaak
Voor de dressing
1/2
tl
Komijnpoeder
1/2
tl
Paprikapoeder
1/2
tl
Gemberpoeder
1
teen
Knoflook
2
el
Olijfolie
extra vergine
1
Citroen
1
Sinaasappel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Was de wortelen, snij het kontje eraf en snij vervolgens in de lengte door vieren
Leg de wortelen in een ovenschaal
Hak de knoflook fijn en meng in een schaaltje met de komijnpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder en olijfolie
Was de sinaasappel en citroen goed en snij in plakjes
Knijp de kontjes een beetje uit boven de dressing en bewaar het kontje van de citroen
Leg de schijfjes citroen en sinaasappel op de wortelen en voeg de dressing toe, hussel goed zodat de dressing goed over de wortelen is verdeeld
Zet de wortelen 30 minuten in de oven, halverwege nog even husselen
minuten voordat de wortelen klaar zijn, kan je de sla snijden en wassen en verdelen over 2 borden
Snij de ui in kleine stukjes
Snij de avocado doormidden tot aan de pit, wip de pit eruit en lepel het vruchtvlees uit de schil, snij in plakken
Knijp het kontje citroen leeg over de avocado plakjes, dit gaat verkleuring van de avocado tegen
Verdeel de sla over 2 borden, leg de wortelen en plakjes avocado er bovenop, strooi er wat ui bij
Gebruik het sap uit de ovenschaal als dressing over je salade
Strooi tot slot nog wat verse peper over je salade