Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoensalade met rucola | Maaltijdsalade
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
40
min
min
Totaal:
50
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1,2
kg
Pompoen
100
gr
Rucola
150
gr
Zachte geitenkaas
6
Zongedroogde tomaatjes
5
el
Olijfolie
Peper en zout
naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij de pompoen doormidden en schrap met een lepel de pitten en het zachte vruchtvlees eruit
Snij de pompoen in vieren, beleg een bakplaat met bakpapier
Giet de olijfolie over de pompoen en wrijf met je handen de olijfolie over de pompoen zodat heel de pompoen bedekt is met een dun laagje olijfolie
Plaats in de oven voor 40 minuten
Zodra de pompoen klaar is leg je de stukken op een bord en leg je er de rucola in
Garneer met brokken zachte geitenkaas en plakjes zongedroogde tomaat
Bestrooi met wat versgemalen peper en zout