Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde bloemkoolroosjes met Parmezaanse kaas en yoghurtdip
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
500
gr
Bloemkool - 500 gram
100
gr
Geraspte Parmezaanse kaas - 100 gram
Voor de yoghurt dip
100
ml
Yoghurt
volle
1
teen
Verse knoflook
2
tl
Dille
1
tl
Peper
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij de bloemkool eerst in roosjes en vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes bloemkool op
Strooi de Parmezaanse kaas over de plakjes bloemkool (lekker dik, er blijft weinig kaas over)
Plaats in de oven voor 10 minuten, zet de oven na 10 minuten op de grillstand. Blijf erbij totdat de bloemkool een mooi goudbruin korstje heeft
Meng in een schaaltje de yoghurt, dille en peper voor de dressing
Pers de knoflook uit en roer door de dressing
De gegrilde boemkoolroosjes zijn zowel warm als koud erg lekker