Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkool stamppot pompoen
Bereiding:
35
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
400
gr
Boerenkool
1
kg
Pompoen
125
gr
gerookte spekblokjes
1
tl
Nootmuskaat
1
snufje
Peper
1
snufje
Zout
2
el
Slagroom
Zo maak je het
Was de pompoen, snijd doormidden en verwijder de pitten
Snijd de pompoen in grove stukken, je hoeft de pompoen niet te schillen
Leg de stukken pompoen in een grote pan en vul met water totdat de pompoen net onder water staat
Voeg een snufje zout toe
Leg de boerenkool er bovenop (heb je verse boerenkool, snijd de boerenkool dan eerst fijn)
Breng aan de kook op hoog vuur en met de deksel op de pan
Als het water kookt zet je het vuur laag, laat 15 minuten zachtjes koken
Bak ondertussen de spekjes knapperig
Giet de pompoen met boerenkool af, voeg de slagroom, nootmuskaat en peper toe
Stamp de pompoen en boerenkool tot een stevige stamppot
Roer de spekjes door de stamppot