Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
kipvingers met vijgencompote
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
4
vijgen
vers
500
gr
Kipfilet
75
gr
Rucola
8
plakjes
Ontbijtspek
1
el
Gedroogde dragon
Peper
1
scheutje
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snij de kipfilet in repen zo dik als je vinger
Wikkel de kipfilet in de ontbijtspek en leg in een kleine ovenschaal
Plaats in de oven voor 20 minuten
Was de rucola en verdeel over twee borden
Was de vijgen en snij de topjes weg
Hak ze met een groot mes zo fijn mogelijk, er ontstaat een mooie massa
Meng in een schaaltje de peper en dragon erdoor
Leg de kipvingers zodra ze klaar zijn op de rucola
Serveer met een schep verse vijgencompote en een scheutje olijfolie