Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Puree van pompoen met kruidnagel
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
kg
Pompoen
2
el
Creme fraiche
5
Kruidnagels
2
Laurier blad
gedroogd
Peper
naar smaak
Zout
naar smaak
Zo maak je het
Zet een pan op het vuur met water, een snufje zout en de laulierblaadjes
Was de pompoen en snijd hem in tweeën
Lepel het vruchtvlees eruit
Snijd de helften in blokjes (je hoeft de pompoen niet te schillen)
Kook de blokjes pompoen in 10 minuten zacht
Giet het kookvocht af en verwijder de laulierblaadjes
Schep er twee lepels creme fraiche bij en pureer de pompoen met een staafmixer
Voeg naar smaak peper en zout toe
Hak de kruidnagel zo fijn mogelijk en roer door de puree (je kunt ook vermalen kruidnagel gebruiken)