Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmsalade met ei
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
50
gr
Veldsla
100
gr
Gerookte zalm
10
Snoeptomaten
1/2
Rode ui
3
Eieren
2
tl
Kappertjes
2
el
Cottage Cheese
Peper
naar smaak
voor de dressing
2
el
Olijfolie
1/2
el
Mosterd
1/2
el
Citroensap
2
tl
Dille
Zo maak je het
Leg de eitjes in een steelpan, vul met water en zet de pan op het vuur
Kook de eitjes 5 minuten
Was de veldsla en verdeel over twee borden
Snijd de gerookte zalm in reepjes en verdeel over de salade
Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel over de salade
Snijd de ui in halve ringen en verdeel over de salade
Strooi de kappertjes over de salade
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje, blijf roeren tot het één geheel is
Giet de eitjes af, laat goed schrikken met koud water en pel de eieren onder water (dat gaat makkelijker)
Snijd de eieren in partjes en verdeel over de salade
Druppel de dressing over de salade en leg op elk bord een lepel cottage cheese
Strooi wat vers gemalen peper over de salade