Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip met perzik en gember
Bereiding:
35
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
6
Kippenbouten
2
Uien
20
gr
Gember
vers
2
Perzikken
50
gr
Rozijnen
2
el
Peterselie
vers
1/2
el
Kaneel
1
klontje
Roomboter
200
ml
Water
Voor de marinade
1
el
Olijfolie
1
tl
Kaneel
1/2
tl
Komijn
1
tl
Koriander
gedroogd
1/2
tl
chilivlokken
1/2
tl
Paprikapoeder
1/2
tl
Peper
1
snufje
Zout
Zo maak je het
Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de kippenbouten er mee in
Snijd de ui in ringen, schil de perziken en snij in stukjes
Bak de kippenbouten 10 min aan in een pan met een beetje roomboter, keer regelmatig om
Schil ondertussen de gember, snijd in kleine stukjes
Snijd de peterselie fijn
Voeg het water, de ui, gember, 3/4 van de peterselie en de kaneel toe aan de kip en laat 10 minuten pruttelen met een deksel op de pan
Voeg de blokjes perzik en rozijnen toe en laat nog even indikken zonder deksel op de pan (ongeveer 3 minuten)
Controleer of de kip goed gaar is, door een kippenbout in te snijden met een mes
Is de kip gaar, dan kan je aan tafel!