Wist je dat spruiten (ofwel spruitkool) voor het eerst in de omgeving van Brussel werden geteeld en dat spruiten in Engeland daarom Brussels Sprouts worden genoemd?
Bereiding: 20 minmin
Totaal: 20 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
500grSpruiten
4plakkenOntbijtspek
100grFeta
30grPijnboompitten
1Spaanse peper
1Ui
1teenKnoflook
1snufjeNootmuskaat
1klontjeRoomboter
Zo maak je het
Vul de waterkoker en zet aan
Snij de kontjes van de spruiten en snij ze vervolgens doormidden.
Spoel de spruiten even om en leg in een pan
Vul de pan met het hete water uit de waterkoker en laat de spruiten 5 minuten koken
Pak een wokpan en bak daar de plakken spek in (of de spekjes)
Snij ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn
Snij de Spaanse peper doormidden, verwijder de pitjes, spoel eventueel even af onder de kraan (dan is ie iets minder pittig) en snij klein
Giet de spruiten af - nu zijn de 5 minuten wel voorbij
Haal het spek uit de pan en bak de ui, knoflook en Spaanse peper een paar minuutjes met een klontje boter (Gebruik je kleine spekjes, dan hoef je geen boter toe te voegen en kan je de spekjes in de pan meebakken met de ui, knoflook en peper)
Snij nu de feta in blokjes en bak de pijnboompitjes in een kleine pan bruin
Roer de spruiten door het ui mengsel, voeg nog wat nootmuskaat toe en verdeel over twee borden
Leg de plakken spek er bovenop (als je plakjes gebruikt) en strooi de feta en pijnboompitten er overheen