Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijvie uit de wok met spekjes
Wist je dat vooral het buitenste groene blad van de andijvie veel vitamines en mineralen bevat?
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1/2
krop
Andijvie
1/2
Courgette
40
gr
Walnoten
ongezouten
150
gr
gerookte spekblokjes
2
Uien
2
tenen
Knoflook
1
tl
Kerrie
1
tl
Peper
10
gr
Parmezaanse kaas
geraspt
Zo maak je het
Snij de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes
Bak de uien samen met de knoflook, de spekjes, kerrie en peper zachtjes glazig, je hoeft geen boter of olie toe te voegen
Snij intussen de andijvie in reepjes, was goed, en snij de courgette in dunnen halve plakken
Voeg de courgette toe aan het uienmengsel en bak 3 minuten mee
Voeg nu de helft van de andijvie toe en blijf roeren totdat de andijvie goed geslonken is
Voeg nu de rest van de andijvie toe en roer er goed doorheen, maar zorg dat de andijvie nog een beetje knapperig blijft
Verdeel over twee borden en strooi de walnoten en Parmezaanse kaas over de andijvie heen