Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazie salade met olijven en kappertjes
Wist je dat kappertjes ongeopende bloemknopjes zijn van de kappertjesplant? Kappertjes hebben een frisse zurige smaak en worden vaak ingelegd in azijn
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
150
gr
Spinazie
vers
60
gr
Rucola
6
Zongedroogde tomaatjes
15
gr
Kappertjes
20
Zwarte olijven
100
gr
Feta
30
gr
Pijnboompitten
Voor de dressing
3
el
Olijfolie
1
el
Witte wijnazijn
1
el
Peterselie
1
tl
Knoflookpoeder
1
tl
Peper
1
snufje
Zout
Zo maak je het
Was de spinazie en rucola en verdeel over twee borden (of leg in een schaal)
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en verdeel 1/3 over de spinazie en rucola
Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes, de olijven doormidden en de feta in kleine blokjes
Verdeel nu de tomaat, olijven, feta, kappertjes en pijnboompitten over de salade
Druppel de rest van de dressing over de salade