Zet een pan met een bodempje water op het vuur en breng aan de kook
Snij de broccoli in roosjes en leg in een zeef in de pan, de broccoli mag niet onder water staan (gebruik geen plastic zeef!)
Sluit de pan af met een deksel (het is niet erg als er een kier tussen zit) en laat de broccoli in maximaal 5 minuten gaar stomen
Snij ondertussen de brie in plakken en vervolgens in korte strookjes
Haal de broccoli van het vuur en laat even afkoelen (zo'n 5 minuutjes)
Verdeel de broccoli over twee borden, strooi de stukjes brie er overheen en leg op ieder bord 4 zongedroogde tomaatjes
Strooi wat vers gemalen peper over de broccoli
Extra
Wist je dat broccoli oorspronkelijk uit Turkije komt dat toen nog klein Azië heette. Broccoli wordt tegenwoordig op grote schaal verbouwd in Italië en in de warme maanden van het jaar ook in Nederland, Frankrijk en België. Broccoli bevat van alle groente het meeste glucosinolaat, er wordt momenteel grootschalig onderzoek gedaan naar de kankerremmende effecten van deze stof.