Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kool-bleekselderij salade met gerookte zalm
Bereiding:
35
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
1/2
Chinese kool
3
stengels
Bleekselderij
1
rode paprika
200
gr
Haricots verts
4
Eieren
1
Sinaasappel
1
Appel
100
gr
Gerookte zalm
50
gr
Walnoten
ongezouten
Voor de dressing
3
el
Yoghurt
volle
2
el
Olie
1
el
Witte wijnazijn
1
el
Italiaanse kruiden - 1 eetlepel
gedroogd
1/2
el
Ketoembar
gemalen koriander
1/2
el
Peper
Zo maak je het
Zet een steelpan met water en de eitjes op het vuur, kook de eieren in 6 minuten hard
Snij ondertussen de uiteinden van de haricots verts
Vul de waterkoker met water, giet het kokende water in een kleine pan en blancheer de haricots verts 4 minuten, zodat ze nog lekker knapperig zijn
Snij de Chinese kool in kleine stukjes en was goed
Was de bleekselderij en snij in kleine stukjes, doe dat ook met de paprika
Schil de sinaasappel met een mes en snij in blokjes
Schil de appel en snij in blokjes
Giet de haricots verts af en giet er koud water overheen, zodat ze goed afkoelen
Meng alle gesneden ingrediënten met de walnoten en de haricots verts in een grote schaal
Snij de gerookte zalm in stukjes en meng ook door de salade
Meng de ingrediënten voor de dressing in een apart schaaltje en meng door de salade of giet de dressing er bij het serveren overheen
Pel de eitjes, snij in plakjes en leg op de salade