Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lente ui soep
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
30
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
2
bosjes
Lente ui
1,5
l
Bouillon
1
Ui
30
gr
Koriander
vers
2
tenen
Knoflook
2
tl
Sambal
200
ml
Slagroom
Roomboter
om in te bakken
Zo maak je het
Snij de ui en knoflook fijn en fruit in een soeppan met wat roomboter
Snij de lente-ui in ringen en voeg toe, bak kort mee
Vul de waterkoker en zet aan
Voeg 2 liter water toe aan de lente ui (wij vullen de waterkoker twee keer)
Snij de koriander fijn
Voeg 2 eetlepels bouillonpoeder, 2/3 van de koriander, de sambal en wat peper toe aan de soep en laat 10 minuten zachtjes koken
Haal de pan soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
Roer de slagroom door de soep en zet nog even op laag vuur
Serveer de soep met wat verse koriander