Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip met paprika en sinaasappel
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
250
gr
Kipfilet
1
rode paprika
1
gele paprika
2
Sinaasappels
1
Spaanse peper
200
ml
Kokosmelk
Voor de marinade
2
el
Olijfolie
1
el
Ketjap
1
tl
Knoflookpoeder
1
tl
Peper
1
snufje
Zout
Zo maak je het
Snij de kipfilet in blokjes
Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de kipfilet erin
Snij de paprika in dunne reepjes, verwijder de zaadlijsten
Snij de Spaanse peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij vervolgens klein
Schil de sinaasappels met een mes en snij in plakjes
Zet een wokpan op hoog vuur en wok de kipfilet gaar in ongeveer 5 minuten
Voeg de paprika en Spaanse peper toe en wok ongeveer 2 minuten mee
Trek de sinaasappelpartjes een beetje uit elkaar en verwijder pitjes en witte stukjes, doe de sinaasappelpartjes in de pan
Schenk de kokosmelk erbij en zet op laag vuur, laat 5 minuten pruttelen
Serveer in diepe borden, schep overgebleven vocht over het gerecht