Meng het amandelmeel, de kaneel, bakpoeder, geraspte kokos en het zout in een kom
Hak de noten grof met een keukenmes en roer er ook doorheen
Smelt de kokosolie 40 seconden in de magnetron en kluts in een aparte schaal met de eieren tot een glad mengsel
Schenk dit bij de mix en meng goed
Schil de bananen, snij in plakjes en schep voorzichtig door de mix, daarna even voorzichtig kneden tot een deeg
Vet een bakblik in (wij gebruiken een cake blik, maar je kunt ook een ovenschaal gebruiken of een vierkant blik, de cake rijst namelijk niet echt) en schep het deeg erin, verdeel goed
Zet de cake in de oven voor 40 - 50 minuten en controleer tussendoor even
Wil je weten of je cake gaar is? Stop er een satéprikker in, als er stukjes aan de satéprikker blijven kleven is je cake niet gaar, komt de prikker er redelijk droog uit, dan is je cake gaar (de bananen stukjes blijven een beetje nat)
Laat de cake even afkoelen, maak de cake los met een spatel, draai het blik om en vang voorzichtig op op een snijplank of bord