Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittenbroodjes van sojameel
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
25
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
75
gr
Sojameel
2
el
Cottage cheese
3
Eieren
20
gr
Kokosolie
of roomboter
1
el
Bakpoeder
1
snufje
Zout
30
gr
Zonnebloempitten
30
gr
Pompoenpitten
30
gr
Gebroken lijnzaad
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden
Doe de sojameel, pijnboompitten, zonnebloempitten, gebroken lijnzaad, cottage cheese, bakpoeder en het zout in een kom
Smelt de kokosolie in 40 seconden in de magnetron en voeg toe aan de mix
Pak nog een kom en splits daarboven de eieren. Het eigeel doe je bij de mix, het eiwit laat je in deze kom achter
Kneed de mix tot een deeg
Klop het eiwit in de andere kom stijf met een garde en voeg aan de mix toe
Kneed dit er voorzichtig en kort doorheen (het wordt nu een beetje smurrie)
Verdeel het deeg in gelijke porties op een bakplaat met bakpapier
Zet de broodjes voor 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn