Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Maaltijdsalade van gegrilde kip en courgette
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
500
gr
Kipfilet
1
Courgette
75
gr
Rucola
75
gr
Cashewnoten
1
tl
Knoflookpoeder
2
tl
Paprikapoeder
Boter
om in te bakken
5
el
Olijfolie
extra vergine
Peper
naar smaak
Zout
naar smaak
Zo maak je het
Snijd de kipfilet in dunne platte plakken (niet in reepjes)
Leg de plakken kipfilet in een schaal en voeg 5 eetlepels olijfolie toe
Voeg de paprika- en knoflookpoeder toe en bestrooi met peper en zout
Meng alles goed door elkaar en laat even marineren
Snijd ondertussen de courgette in plakken en bak deze in een hapjespan lichtbruin in de boter
Zet het vuur uit en laat de courgette afkoelen in de pan
Plaats een grillpan op het vuur en laat goed heet worden (een koekenpan kan ook maar dan krijg je niet die leuke streepjes)
Bak de plakken kipfilet om en om totdat ze mooi donkerbruin van kleur zijn
Laat ze afkoelen op een bord
Leg de rucola in een grote schaal en besprenkel met olijfolie
Schep hier de gebakken courgette bovenop
Snijd de gegrilde kipfilet in reepjes en leg deze boven op de courgette
Bestrooi het geheel met de cashewnootjes