Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortelsoep met sinaasappel en gember
Bereiding:
35
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
3
Dit heb je nodig
1
kg
Wortel
2
Sinaasappels
2
Uien
20
gr
gember
vers
20
gr
Boter
4
el
Olijfolie
1
tl
Spaanse peper
gedroogd, vermaald
2
l
Bouillon
150
ml
Slagroom
Zo maak je het
Snijd de ui in grove stukken
Schil de gember en hak deze fijn
Zet een soeppan op het vuur en smelt hierin de boter met de olijfolie
Fruit de uien 5 minuten op laag vuur
Snij ondertussen de wortels in plakken
Vul de waterkoker of zet een pan op het vuur met 2 liter water voor de bouillon
Bak de gember kort mee met de uien en voeg vervolgens de wortel en de Spaanse peper toe
Snij de sinaasappels in tweeën en knijp boven de pan het vocht uit de helften
Doe de bouillon erbij en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de blender
Roer de slagroom er doorheen en serveer direct