Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gezonde sate schotel van kip
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
400
gr
Kipfilet
250
gr
Champignons
100
gr
Rucola
50
gr
Taugé
4
el
Pindakaas
125
ml
Melk
1
tl
Sambal
1
Ui
Olijfolie
Peper
Zout
Zo maak je het
Roer in een klein steelpannetje de pindakaas, melk en sambal door elkaar en zet op laag vuur
Snipper de ui fijn en voeg toe aan de saus, roer het goed door elkaar en verwarm geleidelijk
Snij ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in plakjes
Zet een pan op hoog vuur en bak in wat olijfolie de kipblokjes kort aan
Voeg de champignons eraan toe en verwarm het geheel totdat het lichtbruin kleurt
Verdeel de rucola over twee borden en besprenkel met wat olijfolie
Strooi er wat peper en zout over
Schep de kip en champignons op de rucola en verdeel hier de satésaus over
Verdeel tot slot de taugé over de twee borden en serveer direct
Eet smakelijk!