Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaastaart met ui en tomaten
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
4
Tomaten
250
gr
Champignons
4
Uien
150
gr
Blauwe kaas
bijvoorbeeld: Blue Stilton
100
gr
Oude kaas
geraspt
100
gr
Parmezaanse kaas
geraspt
2
tenen
Knoflook
3
Eieren
2
el
Mosterd
1
tl
Nootmuskaat
1
tl
Peper
Roomboter
voor het invetten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de uien in ringen en de champingnons en tomaten in plakjes
Snijd de knoflook fijn
Bak de uien, champignons en knoflook in vijf minuten zacht in een pan
Vet een ovenschaal in
Kluts de eieren met de mosterd, nootmuskaat en peper
Leg het uienmengsel op de bodem van de ovenschaal en daar bovenop de tomatenplakjes
Giet het eimengsel er overheen
Verkruimel de schimmelkaas er eerst overheen, dan de oude kaas en parmezaanse kaas
Zet de taart voor 20 minuten in de oven en daarna nog vijf minuten onder de grillstand, zodat de taart een knapperig korstje krijgt