Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip
Bereiding:
25
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
2
Kipfilets
125
gr
Rucola
200
gr
Cherrytomaatjes
1
Gele paprika
1
Rode paprika
1
handje
Alfalfa
2
el
Pijnboompitten
8
el
Olijfolie
1
tl
Knoflookpoeder
1
tl
Paprikapoeder
1
tl
Zout
1
tl
Peper
Zo maak je het
Snijd de kipfilet in dunne plakken (geen reepjes)
Leg ze in een kom en giet hier 6 eetlepels olijfolie bij
Voeg vervolgens de paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout toe en roer door elkaar
Laat het even staan om de kip te marineren
Stop de rucola in een schaal
Snij de paprika's in dunne reepjes en leg op de rucola
Snij de tomaatjes in tweeën en leg ook op de rucola
Zet een grillpan (of gewone koekepan) op hoog vuur
Bak de plakken kipfilet om en om totdat ze gaar zijn en een mooie kleur hebben
Laat de plakken even afkoelen en snij ze vervolgens in repen
Leg de repen kipfilet op de groente en leg hier een handje alfalfa bovenop
Giet 2 eetlepels olijfolie over de salade en bestrooi met de pijnboompitjes