Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgettesoep met zalmsnippers
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
3
Courgettes
1 1/2
l
Bouillon
1
Ui
1
teen
Verse knoflook
2
el
Pesto
200
ml
Slagroom
150
gr
Gerookte zalm
Zo maak je het
Vul de waterkoker met 1,5 liter water en zet hem aan
Snij de ui in grove ringen en hak de knoflook fijn
Bak de uien kort in een beetje roomboter
Was ondertussen de courgettes en snij ze in grove stukken
Bak de knoflook en de courgette kort mee met de uien, roer de pesto er doorheen en voeg daarna het gekookte water toe
Voeg de 30 gram bouillonpoeder toe en roer goed door
Laat het geheel 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan
Haal de soep van het vuur en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep
Voeg de slagroom toe en roer dit goed door de soep
Serveer met de zalmsnippers (of gebakken spekjes als je niet van zalm houdt)