Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige bloemkoolsoep
Bereiding:
35
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
800
gr
Bloemkool
1
Ui
2
tenen
Knoflook
200
ml
Slagroom
Peper
naar smaak
1
tl
Nootmuskaat
2
el
Olijfolie
1 1/2
l
Bouillon
125
gr
gerookte spekreepjes
1
handje
Peterselie
vers
40
gr
jonge kaas
geraspt
Zo maak je het
Zet een pan op het vuur met 1,5 liter water en maak er de bouillon in voor 1,5 liter water
Snijd de ui, zet een soeppan op het vuur en fruit de ui in de olijfolie</span>
Snijd de bloemkool in kleine roosjes
Snijd de knoflook en fruit kort mee met de ui
Voeg de bloemkool toe en vervolgens de bouillon
Laat het 10 minuten zachtjes koken, bak ondertussen de spekjes
Pureer met een staafmixer de bloemkool tot een gladde soep
Voeg de slagroom toe aan de soep en roer goed door
Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met flink wat vers gemalen peper
Serveer de spekjes, geraspte kaas en peterselie apart