Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkoolschotel met appel en mascarpone
Voorbereiding:
30
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
45
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
500
gr
Zuurkool
3
el
Mascarpone
300
gr
Zuurkoolspek
1
el
Rozijnen
100
gr
oude kaas
geraspt
Peper
1
Appel
1
el
Peterselie
gedroogd of vers
Zo maak je het
Was de zuurkool en laat het uitlekken in een zeef of vergiet
Doe de uitgelekte zuurkool in een pan samen met het zuurkoolspek en vijf eetlepels water
Verwarm de zuurkool op een laag vuurtje voor 10-15 minuten, giet er tussendoor nog wat warm water bij om uitdrogen te voorkomen
Schil de appel en snij in schijfjes
Zodra de zuurkool max 15 minuten op het vuur heeft gestaan en bijna gaar is, zet je het vuur uit
Haal het spek uit de zuurkool en snijd het in smalle plakjes, laat ondertussen de zuurkool uitlekken
Doe de uitgelekte zuurkool terug in de pan en roer er drie flinke eetlepels mascarpone en de geraspte oude kaas doorheen
Roer de appel, rozijnen en peterselie door de zuurkool (gebruik je verse peterselie, snij het dan klein)
Schep de zuurkool in een ovenschaal en leg het spek erop, zet nog 15 minuten in de oven op 180 graden