70grgesmolten roomboteren wat extra voor het invetten van een bakblik
1elGeraspte kokos
3elHoning
6Eieren
80grRozijnen
80grCranberriesgedroogd
80grGemengde noten
20grAmandelschaafsel
Voor het amandelspijs
120grAmandelmeel
120grCranberriesgedroogd
1Limoen
Zo maak je het
Begin met het spijs: Meng amandelmeel, cranberries en het sap van 1 limoen in een keukenmachine of blender
Kneed het spijs nog even goed met je handen
Maak er een rolletje van, wikkel het in folie en leg in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180 graden
Pak nu een kom voor het brood: meng het amandelmeel, de bakpoeder, geraspte kokos, honing, eieren en de roomboter met een garde (smelt de roomboter eerst even in de magnetron)
Hak de noten doormidden met een mes en roer dit samen met de rozijnen en cranberries voorzichtig door het beslag
Vet een bakblik in en vul met de helft van het deeg
Pak de spijsrol uit de koelkast en leg op het deeg (maak de rol wat langer als hij te kort is)
Schep de rest van het deeg over de spijsrol en bestrooi met de geschaafde amandelen, druk de amandelen een beetje aan