Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige wortelsoep met gember
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
30
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
25
gr
Roomboter
2
Uien
1
Chilipeper
20
gr
gember
vers
2
Appels
4
Wortels
grote
2
tl
Tikka masala
2
l
Bouillon
1
el
Citroensap
Sambal
naar smaak
Zo maak je het
Verwarm 2,5 liter water voor de bouillon
Snijd de ui in grove stukken en laat even stoven in de boter in een tweede pan, op laag vuur</span>
Snijd de gember in stukken en voeg bij de uien
Schil de appels, snij de chilipeper en voeg toe
Schil de wortels en snij in stukken, voeg ze toe
Laat het geheel 5 minuten zachtjes stoven
Voeg de tikka massala toe en de kippenbouillon
Laat het 10 minuten zachtjes pruttelen
Mix alles goed door elkaar met een staafmixer of giet het in de blender.
Breng op smaak met sambal