Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witlof uit de oven met appel en walnoten
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
500
gr
Witlof
150
gr
Geitenkaas
70
gr
Walnoten
ongezouten
150
gr
Crème fraiche
1
Appel
Peper
Knoflookpoeder
Uienpoeder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snij de witlof doormidden en verwijder het binnenste gedeelte
Snij de halve stronken doormidden, haal de bladen los van elkaar
Leg de bladen in een grote kom en schep de crème fraiche en peper er doorheen
Schil de appel, snij in blokjes en meng door de witlof
Leg de witlof in een ingevette ovenschaal
Verkruimel de geitenkaas over de witlof
Breek de walnoten boven de witlof in kleine stukken
Strooi eventueel nog wat uien- en knoflookpoeder over de witlof
Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven