6wortels voor het pulpwat overblijft na de sapcentrifuge
1tlBakpoeder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in
Zet de roomboter in een schaaltje 20 seconden in de magnetron
Meng de roomboter en eieren in een schaal met een garde
Voeg de amandelmeel en bakpoeder toe en kluts goed
Roer de wortelpulp door het deeg
Zet het amandelbrood 40 minuten in de oven
Extra
Controleer met een satéprikker of je brood gaar is, als deze er droog uitkomt is het goed. Beleg het brood bijvoorbeeld met een stukje kaas of met zelf gemaakte eiersalade Je kunt dit brood natuurlijk ook zonder de wortelpulp maken, gebruik dan vier eieren in plaats van vijf. Ook met de pulp kun je goed variëren, probeer eens pulp van citroen of appel, of voeg eens wat gemengde noten en rozijnen toe aan dit recept. Heb je geen sapcentrifuge en dus ook geen pulp? Dan kun je natuurlijk ook wat geraspte wortelen aan het deeg toevoegen.