Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oeuf en cocotte
een makkelijk vegetarisch hoofdgerecht met ei, spinazie en aubergine
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
2
personen
Dit heb je nodig
1
aubergine
1
el
olijfolie
peper
zeezout
300
gr
spinazie
400
gr
tomatenblokjes
uit blik
60
gr
geitenkaas
zachte
2
eieren
5
steeltjes
bieslook
Zo maak je het
verwarm de oven voor op 200°C
snijd de aubergine in blokjes en bak deze 10 minuten in olijfolie in een pan, met een beetje peper en zeezout
laat de spinazie slinken in de hete pan
doe de aubergineblokjes en de spinazie in een ovenschaal en voeg de tomatenblokjes en de geitenkaas toe
breek de eieren boven de ovenschaal en laat ze erin glijden
knip de bieslook in stukjes en strooi 2/3 over het gerecht
verwarm de oeuf en cocotte 15-20 minuten in de voorverwarmde oven
strooi de rest van de bieslook er overheen