Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tikka masala currypasta maken
Maak je eigen currypasta met verse kruiden en specerijen met dit eenvoudige recept
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
5
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
5
Dit heb je nodig
4
tenen
knoflook
40
gr
gember
vers
2
tl
cayennepeper
2
el
gerookt paprikapoeder
zoet
2
tl
garam masala
1
tl
zeezout
grof
4
el
rijstolie
mag ook andere olie zijn, geen extra vergine
140
gr
tomatenpuree
4
Spaanse pepers
vers
40
gr
koriander
vers
4
el
kokos
gedroogd, geraspt
2
tl
komijnzaad
2
tl
korianderzaad
Zo maak je het
Zet een pan met anti-aanbaklaag op matig vuur en rooster hier kort het komijn- en korianderzaad in totdat ze licht verkleuren en lekker gaan ruiken
Snijd de steeltjes van de Spaanse peper en pel de knoflooktenen. Snijd beide in stukken en stop in de keukenmachine
Voeg de rest van de ingrediënten toe samen met het geroosterde komijn- en korianderzaad
Draai tot een mooie puree. Schep, indien nodig, de currypasta tussendoor even om in de keukenmachine om alles goed te vermalen.
Extra
Verdeel de tikka masala currypasta over 5 zakjes en vries in wat je niet gebruikt.