Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische lasagne
een heerlijke vega lasagne met courgette, broccoli en doperwten
Voorbereiding:
30
min
min
Bereiding:
40
min
min
Totaal:
1
uur
uur
10
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
2
courgette
1
ui
2
teen
knoflook
2
el
olijfolie
1
tomaat
2
el
oregano
gedroogd
250
gr
ricotta
zeezout
naar smaak
500
gr
broccoli
150
gr
doperwten
diepvries
9
lasagne bladen
volkoren
125
gr
jonge kaas
geraspt
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de courgette in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie en bak vervolgens de courgetteblokjes zo’n 5 minuten mee.
Snijd intussen de broccoli in plakken en kook ze ongeveer 5 minuten beetgaar in een pan met water
Pureer het courgettemengsel in een keukenmachine of blender en voeg de oregano, de ricotta en zout naar smaak toe.
beleg een ovenschaal met 1/5 van het courgettemengsel.
Leg nu 3 lasagnebladen, 1/5 van het courgettemengel en 1/3 van de broccoli en doperwten in de ovenschaal.
Herhaal dit twee keer, eindig met het laatste beetje courgettemengsel.
Strooi hier de geraspte kaas overheen, snijd 4 plakken en de tomaat en leg ze op de kaas, strooi er nog een beetje oregano overheen
Bak de lasagne in 40 minuten gaar in de oven.