Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hele bloemkool uit de oven
Serveer de bloemkool in zijn geheel en overgiet hem met de kaassaus
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
1
uur
uur
20
min
min
Totaal:
1
uur
uur
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1200
gr
bloemkool
20
gr
boter
200
ml
crème fraîche
100
gr
Parmezaanse kaas
peper
naar smaak
zout
naar smaak
1
mespuntje
nootmuskaat
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Zet een pan op het vuur met water en zout waar de hele bloemkool in past
Doe de bloemkool op z'n kop in het water, breng aan de kook en kook voor 5 minuten
Haal de bloemkool uit het water en leg hem rechtop in een ovenschaal
Smelt de boter en smeer hier de bloemkool mee in
Bestrooi hem met vers gemalen peper en plaats hem in de voorverwarmde oven voor 60-70 minuten
Houd de bloemkool in de gaten, hij is klaar als hij mooi goudbruin gaat kleuren
Doe ondertussen de crème fraîche in een steelpan en zet het vuur aan op de lage stand
Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan en roer door de crème fraîche
Voeg de nootmuskaat toe
Giet de kaassaus over de bloemkool als deze klaar is en serveer direct
Extra
De bladeren kan je laten zitten, deze zijn ook erg lekker om zo te eten.