Een kruidige linzensoep die lekker snel op tafel staat
Voorbereiding: 5 minmin
Bereiding: 20 minmin
Totaal: 25 minmin
Porties: 2personen
Dit heb je nodig
1rode ui
1rode peper
1elolijfolieom in te bakken
400grlinzenuitlekgewicht
1tlkorianderpoeder
1tlkomijnpoeder
1tlkurkuma
1litervegetarische bouillon
5grpeterselievers
5grkoriandervers
zeezoutnaar smaak
1elextra vergine olijfolie
2elcitroensapvan verse citroen
Zo maak je het
snipper de rode en snijd de rode peper in ringen (zonder pitjes, of met pitjes als je van extra pittig houdt)
fruit de ui en peper een paar minuten in olijfolie, laat de linzen intussen uitlekken
voeg de linzen, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma en bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken
snijd intussen de peterselie en koriander fijn
pureer de soep kort met een staafmixer, serveer de spicy linzensoep met de peterselie en koriander, een beetje zeezout, extra vergine olijfolie en verse citroensap