Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spread van Aubergine
Op brood, in een wrap of bij de pasta, deze heerlijke spread van aubergine is een alleskunner
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
40
min
min
Totaal:
45
min
min
Porties:
10
Dit heb je nodig
700
gr
aubergine
10
el
olijfolie
Geraffineerd
5
tenen
knoflook
50
gr
pijnboompitten
5
gr
oregano
vers
100
gr
feta
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd het kroontje van de aubergine(s) en snijd vervolgens plakken van ongeveer 2 cm dik
Doe de plakken in een ruime ovenschaal en voeg de olijfolie toe
Pel de knoflook en voeg ook toe (hele tenen) Meng alles goed door elkaar
Plaats in de oven voor 60 minuten
Rooster ondertussen in een droge pan de pijnboompitten goudbruin en zet apart
Snijd de (blaadjes) oregano fijn en brokkel de feta tussen je vingers (zet beide apart totdat de aubergine klaar is)
Verwijder de schil van de plakken aubergine (deze moet je er makkelijk af kunnen trekken anders is de aubergine nog niet gaar)
Prak de aubergine en de knoflook fijn met een vork
Voeg de geroosterde pijnboompitten, de feta en de oregano toe en schep door elkaar
Breng op smaak met flink wat vers gemalen peper