Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knolselderij stamppot met spruiten en Parmezaanse kaas
Een heerlijke koolhydraatarme stamppot bomvol groente!
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
3
personen
Dit heb je nodig
1
kilo
knolselderij
500
gr
spruiten
30
gr
Parmezaanse kaas
1
teen
knoflook
10
gr
peterselie
vers
1
mespunt
nootmuskaat
vers
1
klontje
boter
zeezout
naar smaak
peper
naar smaak
Zo maak je het
snijd de knolselderij in blokjes en verwijder de schil, kook de knolselderij 15 minuten met een beetje zeezout
maak de spruiten schoon en kook ze in 10 minuten gaar, rasp intussen de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie fijn
giet de knolselderij af en voeg de boter, nootmuskaat, de knoflook (haal door knoflookpers), peper en zeezout naar smaak toe en stamp goed
giet de spruiten af en stamp ze grof, schep ze samen met 2/3e van de Parmezaanse kaas en de peterselie door de knoldelderij
serveer de knolselderij stamppot met de overige Parmezaanse kaas