Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Naanbrood met knoflook en rozemarijn
Naanbrood zelf maken met volkorenmeel is simpel en ultra lekker!
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
4
stuks
Dit heb je nodig
1
teen
knoflook
2
takjes
rozemarijn
160
gr
volkorenmeel
spelt of tarwe
2
tl
bakpoeder
1
snufje
zeezout
100
gr
volle yoghurt
bio
2
el
olijfolie
Zo maak je het
haal de knoflook door een knoflookpers en ris de blaadjes rozemarijn van de takjes, snijd de rozemarijn fijn
doe het volkorenmeel in een ruime kom, voeg het bakpoeder en het zout toe en schep met een lepel door elkaar
voeg de yoghurt, de olijfolie, de knoflook en de rozemarijn toe en schep met een lepel door elkaar (het wordt een soort kruimig beslag)
strooi wat meel op een houten snijplank en schep het beslag op de plank
vorm er een deeg van en snijd in vier gelijke delen (als je dit recept voor 4 naanbroodjes maakt)
zet een koekenpan op matig vuur
rol het deeg voor één naanbrood plat met een deegroller (ongeveer 5 mm dik) bestrooi tijdens het rollen met wat meel zodat het niet gaat plakken
haal de uitgerolde plak deeg van de plank en leg in de pan zonder olie of boter
bak ongeveer twee minuten per kant of totdat het brood mooi goudbruin gaat kleuren
herhaal met de andere deegballetjes
laat de broden afkoelen op een rooster