Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gele curry met zalm
Een heerlijk mild pittige gele curry met in de pan gebakken zalmmoot, serveer met naanbrood of zilvervliesrijst
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
30
min
min
Porties:
2
personen
Dit heb je nodig
350
gr
zalmmoot
1
rode ui
250
gr
broccoli
100
gr
bospeen
200
gr
sperziebonen
2
el
olijfolie
1
el
gele currypasta
7
gr
koriander
300
ml
kokosmelk
1
klontje
boter
Zo maak je het
laat de zalmmoot op kamertemperatuur komen
snijd de rode ui in halve ringen, de broccoli in roosjes, de bospeen in plakjes en dop de boontjes
fruit de ui in een pan met een beetje olijfolie en bak vervolgende de groenten ongeveer 5 minuten aan
bak de currypasta aan in de pan en schep door de groenten
voeg de kokosmelk toe en laat de groenten in 15-20 minuten zachtjes gaarstoven, snijd intussen de koriander fijn
zet intussen een koekenpan op middelhoog vuur voor de zalmmoot
doe een beetje olijfolie in de pan en bak daarin de zalm op de huid voor ongeveer 5 minuten
draai de zalm voorzichtig om, voeg een klontje boter toe en bak de zalm nog enkele minuten, terwijl je de gesmolten boter steeds over de zalm schept
de zalm mag van binnen rosé zijn
verdeel de gele curry over 2 diepe borden, leg de zalmmoot er bovenop, serveer met de gesneden koriander en naanbrood of zilverliesrijst