Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Doperwtensoep met verse munt
Een frisse soep gemaakt van doperwten (tuinerwten)
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
personen
Dit heb je nodig
1
ui
2
tenen
knoflook
4
takjes
munt
vers
650
ml
water
1
el
olijfolie
400
gr
doperwten
of tuinerwten, diepvries, vers of uit pot
1,5
el
bouillonpoeder
Bio Today
20
gr
pijnboompitten
1
el
olijfolie
extra vergine
Zo maak je het
snipper de ui en haal de knoflook door een knoflookpers
snijd de blaadjes munt in reepjes en breng het water aan de kook in een waterkoker
fruit de ui een paar minuten aan in de olie, voeg de knoflook en 2/3e van de munt toe en bak kort mee
voeg de doperwten en vervolgens het hete water en de bouillonpoeder toe en breng aan de kook, laat de doperwtensoep 10 minuten zachtjes koken
bak intussen de pijnboompitten lichtbruin in een droge pan
haal de soep van het vuur, pureer met een staafmixer
serveer de frisse doperwtensoep met de rest van de verse munt, de pijnboompitjes en een beetje extra vergine olijfolie