Yoghurtbrood van boekweitmeel met rozemarijn en knoflook
Heerlijk geurende platbroden die je kunt beleggen met lekkers
Voorbereiding: 5 urenuren
Bereiding: 10 urenuren
Totaal: 15 urenuren
Porties: 4
Dit heb je nodig
160grboekweitmeel
8grbakpoeder
2elrozemarijngedroogd
1teenknoflook
1snufjezout
1snufjegrove peper
100gramvolle yoghurt
2elolijfolie
Zo maak je het
Pel de teen knoflook en snijdt het vruchtvlees zo fijn mogelijk
Meng in een ruime kom de boekweitmeel met het zout, de rozemarijn, het bakpoeder, grove peper en de fijngesneden knoflook
Voeg de yoghurt en de olie toe en kneed tot een glad deeg
Verdeel het deeg in gelijke delen en rol elk deel op een vel bakpapier uit tot een platte koek (5 mm dik ongeveer, hoeft niet te netjes allemaal) bestrooi met wat boekweitmeel als het blijft plakken aan je deegroller.
Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur
Bak hierin de plakken brood om en om ongeveer 2 minuten per kant