Chinese koolrolletjes gevuld met gepofte zoete aardappel, linzen, pecannoten, munt en peterselie
Voorbereiding: 5 minmin
Bereiding: 1 uuruur20 minmin
Porties: 3
Dit heb je nodig
3zoete aardappelskleine
1Chinese kool
200grlinzenuitlekgewicht
1teenknoflook
7grmuntvers
7grpeterselie
140grtomatenpureeblikje
50grpecannoten
Zo maak je het
verwarm de oven voor op 200℃, was de zoete aardappels, droog ze af en leg ze op een vel bakpapier op een rooster in de oven
pof de aardappels in 50-60 minuten gaar, totdat je ze in kunt drukken en ze zacht aanvoelen
snijd een stukje van de onderkant van de Chinese kool en haal de bladeren los. Bewaar de kern voor een andere keer; deze blaadjes zijn te klein voor koolrolletjes, maar je kun ze in reepjes snijden en een andere dag wokken of roerbakken
breng een flinke hoeveelheid water aan de kook in een hoge pan en kook de koolbladeren daarin in 7-9 minuten gaar, laat ze vervolgens uitlekken
spoel intussen de linzen af, snijd de munt en peterselie fijn en hak de pecannoten fijn
snijd de gepofte zoete aardappels voorzichtig open en lepel het vruchtvlees eruit
prak de zoete aardappel en meng deze met de tomatenpuree, de linzen, een teentje knoflook (haal door de knoflookpers), driekwart van de gesneden munt en peterselie en 40 gram van de gehakte pecannoten
leg een koolblad op een snijplank, leg er een eetlepel van het zoete aardappelmengsel op, vouw de zijkanten naar binnen en rol hem op tot een gevuld koolrolletje. Herhaal totdat alle koolrolletjes gevuld zijn
Verdeel de resterende kruiden en noten over de rolletjes
Extra
Heb je zoete aardappelvulling over? Serveer deze er los bij. Je kunt de koolrolletjes direct serveren, of voorbereiden vlak voor serveren opwarmen in de oven, al dan niet met wat geraspte (Parmezaanse) kaas