snijd een stukje van de onderkant van de asperges, snijd de venkel in vieren en snijd de kern eruit
snijd de granaatappel doormidden, houd de helften een voor een boven een kom en sla met de bolle kant van een houten pollepel op de schil, zodat de pitjes eruit vallen
breng het water aan de kook in een waterkoker, doe de couscous in een schaal en giet het hete water en 1 el extra vergine olijfolie erbij, laat 5 minuten afgedekt staan
gril de asperges, de venkel, de tomaatjes aan de tros en de paranoten voor ongeveer 15 minuten op de barbecue, totdat ze gaar zijn, keer tussendoor even om (gebruik voor de tomaatjes en de paranoten een gietijzeren grillplaat of als je dit niet hebt, een aluminium lekbakje)
meng intussen in een schaaltje de ingredienten voor de dressing (haal de knoflook door een knoflookpers)
haal de couscous los met een vork en schep de dressing en de granaatappelpitjes erdoor
snijd de helft van de gegrilde venkel en asperges in stukken en schep door de couscous
hak de pecannoten grof
schep de couscous over op een mooie schaal of groot diep bord en leg de rest van de gegrilde asperges, venkel, de trostomaatjes en de geroosterde pecannoten er bovenop