Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Warm gerookte zeebaars van de BBQ
Voorbereiding:
2
uren
uren
Bereiding:
25
min
min
Porties:
2
personen
Dit heb je nodig
6
liter
water
500
gr
keukenzout
zonder jodium
2
zeebaars
met kop (schoongemaakt en ontschubt)
1
citroen
15
gr
dille
vers
1
handje
rookhout
kersen
Zo maak je het
spoel de vissen af onder de kraan en controleer of ze goed zijn schoongemaakt
vul een emmer met 6 liter water, voeg het zout toe en roer totdat het zout is opgelost
leg de vissen in de emmer en laat 2 uur pekelen
snijd de citroen in plakken
steek de barbecue aan en breng naar 100°C
spoel de gepekelde zeebaars af onder stromend water, dep de vissen een beetje droog
vul de buikholtes met de schijfjes citroen en de takjes dille
strooi het rookhout over de houtskool, leg de zeebaarzen op het rooster en steek de kernthermometer in het visvlees
de zeebaarzen zijn goed bij een kerntemperatuur van 65°C, dit duurt ongeveer 25 minuten