Volkoren penne met zure room, rucola en zilveruitjes
Voor dit snelle to-go salade recept gebruiken we left-over volkoren penne van de avond ervoor. Maar je kunt de penne natuurlijk ook voor deze salade koken.
Voorbereiding: 5 minmin
Bereiding: 5 minmin
Porties: 1persoon
Dit heb je nodig
1paprikarood
1/2elolijfolieextra vergine
35grvolkoren pennegekookt
25grrode bietrauw, jullienne gesneden
8zilveruitjes
1plukjekiemgroente
1handjerucola
5steeltjesbieslookvers
1 1/2 elzure room
snufjezeezout
1/2tlbaharatkruidenmelange
Zo maak je het
snijd de paprika in kleine blokjes en doe samen met de gekookte penne en een scheutje extra vergine olijfolie in een goed afsluitbaar bakje
doe de rode biet, zilveruitjes, rucola en de kiemgroente in een ander bakje
snijd de bieslook fijn en meng met de zure room, zeezout en baharat kruidenmelange, bewaar ook in een apart bakje