Dit recept komt uit ons boek 'Gezond leven doe je zo'
Voorbereiding: 5 minmin
Bereiding: 15 minmin
Porties: 2personen
Dit heb je nodig
2tenenknoflook
10grboter
600grspinazie
300mlwater
300mlmelk
15grbouillonpoeder
30grpijnboompitten
30grParmezaanse kaas
75mlkookroom
Zo maak je het
Haal de knoflook door een knoflookpers of snijd hem heel fijn
Verwarm de roomboter in een soep- pan en laat de spinazie in de pan slinken
Voeg het water, de melk, het bouillonpoeder en de knoflook toe en breng dit aan de kook
Laat de soep acht minuten zachtjes koken. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge pan op hoog vuur in twee minuten goudbruin. Blijf de pijnboompitten omschudden want ze kunnen snel verbranden.
Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de pan van het vuur en pureer de soep
Serveer de spinaziesoep met een scheutje kookroom, de Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten