Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tom Yum soep | Vegan
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
25
min
min
Porties:
4
personen
Dit heb je nodig
2
stengels
citroengras
1
ui
10
gr
gember
2
tenen
knoflook
1
rode peper
1
el
olijfolie
2
tl
ketjap
2
tl
gele currypasta
8
limoenblaadjes
gedroogd, te koop in toko
1,5
Liter
vegan bouillon
2
limoenen
2
courgettes
200
gr
shiitake
250
gr
tomaatjes
roma
10
gr
koriander
150
ml
kokosmelk
Zo maak je het
kneus het citroengras, snipper de ui, schil de gember en snijd het vruchtvlees fijn
haal de knoflook door een knoflookpers, snijd de rode peper in ringen
bak het citroengras, de ui en gember even aan met olijfolie in een soeppan
voeg de knoflook, ketjap, currypasta, limoenblad en de peper toe en roer door elkaar
voeg direct de bouillon en het sap van 1 limoen toe, breng aan de kook en laat 20 min koken
maak intussen spaghetti van de courgettes met een spiraalsnijder
snijd de shiitake in reepjes en de tomaatjes doormidden
voeg de courgette noodles, shiitake en tomaatjes aan de tom yum soep toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken
snijd intussen de koriander grof en snijd de limoen in partjes
verwijder de stengels citroengras uit de soep serveer de vegan tom yum soep met een scheutje kokosmelk, partjes limoen en de vers gesneden koriander