Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkool soep met geroosterde tomaat
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
25
min
min
Porties:
3
personen
Dit heb je nodig
250
gr
kleine tomaatjes
3
tenen
knoflook
1
el
olijfolie
1
rode ui
2
stengels
bleekselderij
1
tl
tijm
gedroogd
1
tl
salie
gedroogd
1
liter
bouillon
vega(n)
150
gr
boerenkool
gesneden
Zo maak je het
verwarm de oven voor op 200 graden
pel de tenen knoflook en doe ze samen met de tomaten en een halve eetlepel olijfolie in een ovenschaal, rooster 20 minuten in de oven
snipper intussen de rode ui en snijd de bleekselderij in plakjes
fruit de ui met een beetje olijfolie, de tijm, salie en bleekselderij
voeg de bouillon, de boerenkool en de geroosterde tomaten toe en ook de geroosterde knoflook na deze fijn te hebben gehakt
breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken
pureer de soep heel eventjes grof met een staafmixer