Gezonde burger van zwarte bonen en portobello op een zuurdesem broodje
Porties: 2personen
Dit heb je nodig
2portobello's
2rodeui
1/2elkokosolie
2tenenknoflook
200grzwarte bonenuitlekgewicht
2elhavermout
1/2tlgerookt paprikapoederpittig
snufzeezout
1/2tlkomijnpoeder
1/2tlchilimelange
7grkoriandervers
2verse broodjeszuurdesem of volkoren
4blaadjesijsbergsla
1vleestomaat
3elavocado spread
Zo maak je het
snijd de portobello's in kleine stukjes, snipper 1 rode ui en snijd de knoflook fijn, laat de zwarte bonen uitlekken
bak de portobello en gesnipperde rode ui met een beetje kokosolie in een pan, totdat de portobello lekker zacht en gaar is, voeg op het laatste de knoflook toe en bak kort mee
snijd intussen de koriander fijn
doe de gebakken portobello met de ui en knoflook samen met de koriander, havermout, zwarte bonen en kruiden in een keukenmachine en mix kort (het moet nog een beetje grof zijn)
maak je handen vochtig met koud water en vorm 2 mooie burgers van het mengsel, op een plat bord, bewaar de burger in de koelkast totdat je ze gaat bakken
snijd de andere rode ui in ringen en de tomaat in plakken
verwarm nog een beetje kokosolie in een pan, leg de hamburgers met een spatel van het bord in de pan en bak 4 minuten per kant
snijd de verse broodjes doormidden en beleg ze met sla, vegan burger, tomaat, rode ui en avocadospread